Koperhoek 72d
3162 LA Rhoon
Nederland

010 8200008info@aplusbeveiliging.nl

5 manieren om inbrekers af te schrikken

5 manieren om inbrekers af te schrikken

Niemand wil te maken krijgen met inbraak, vandalisme of diefstal. Er is niets erger dan ’s ochtends op kantoor verschijnen en zien dat alles is leeggeroofd. Om dit soort nare situaties te voorkomen is het belangrijk om te weten hoe u inbrekers het beste buiten de deur houdt. A+ Beveiliging deelt 5 manieren om inbrekers af te schrikken.

1. Inbraakbeveiliging voor ramen en deuren

Controleer altijd alle ramen en deuren wanneer u het pand verlaat en doe ze op slot. Als ramen op een kier staan, weten inbrekers soms toch binnen te komen. Als ze helemaal dicht zijn maakt u het een stuk lastiger, zeker als u gebruikmaakt van anti-inbraakstrips. Met deze strips voorkomt u dat ramen of deuren opengebroken kunnen worden. Grote kans dat de inbrekers uw bedrijfspand overslaan.

2. Goede verlichting in en rond uw bedrijfspand

Vooral ’s avonds is het belangrijk dat uw bedrijfspand goed verlicht is. Dit is namelijk het moment dat inbrekers het liefst te werk gaan. Zorg dat er zowel binnen als buiten genoeg licht brandt. U hoeft echt niet elke lamp aan te laten, zolang het pand maar goed verlicht is.

Tip: Maak gebruik van een tijdsschakelaar of smart lampen. Met een tijdsschakelaar stelt u eenmalig een tijdstip in waarop de lampen automatisch aan gaan. Let wel op dat u de tijden aanpast bij aanvang van de zomer- en wintertijd. Gebruikt u smart lampen? Deze zijn op afstand bedienbaar en werken nóg makkelijker. U kunt ze op afstand aan en uit zetten via uw smartphone, dus ook als u onderweg of thuis bent. Ideaal als u vergeten bent het licht aan te zetten bij het afsluiten.

3. Camerabeveiliging laten installeren

Camerabewaking is zowel buiten als binnen een goede manier om inbrekers af te schrikken. Zeker als de camera’s opvallend zijn en er veel licht in de omgeving is. Inbrekers denken wel een extra keer na als ze zien dat uw pand goede camerabeveiliging heeft. A+ Beveiliging verzorgt de installatie van:

  • Analoge beveiligingssysteem
  • HDCVI bewakingscamera’s
  • IP-camerasysteem
  • Vandaalbestendige camerasystemen

  4. Gebruikmaken van een alarmsysteem

  Net als camerabewaking is de installatie van een alarmsysteem een goede zet om inbraak te voorkomen. Volgens de wet is een alarmsysteem niet verplicht, maar veel bedrijfsverzekeringen eisen dit wel in bedrijfspanden. Als het alarm afgaat, krijgt u bericht op uw telefoon en krijgt de meldkamer van de politie een seintje. Zo is iedereen direct op de hoogte en kan er snel gehandeld worden. Meer weten over alarmsystemen en andere manieren van inbraakpreventie? Lees onze pagina over inbraakbeveiliging.

  5. Buurtpreventie via WhatsApp

  Is uw bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein of zijn er veel woningen in de buurt? Ontdek of er al een buurtpreventie WhatsApp-groep is en sluit u hierbij aan. Als een buurt hier gebruik van maakt, is dit meestal zichtbaar door ‘Attentie Buurtpreventie’-borden die buiten staan. Het is altijd fijn om een oogje in het zeil te houden voor elkaar, zeker als u niet op de zaak bent. Bovendien is het een goede manier om de omgeving snel op de hoogte te brengen van alarmerende situaties of verdachte personen. Kortom: een simpele manier om inbrekers af te schrikken.

  Vraag een gratis beveiligingsscan aan bij A+ Beveiliging

  Bent u benieuwd hoe sterk uw inbraakbeveiliging is? A+ Beveiliging controleert graag de huidige situatie bij u op kantoor. Vraag vandaag nog een gratis beveiligingsscan aan. We zijn bereikbaar via het contactformulier of telefonisch via 010 820 0008.