Koperhoek 72d
3162 LA Rhoon
Nederland

010 8200008info@aplusbeveiliging.nl

Brandmeldinstallatie NEN 2555

Brandmeldinstallatie NEN 2555

A+ Beveiliging is een CCV-erkend branddetectie bedrijf en leverancier van brandbeveiliging.

Wij bieden naast de installatie van uw brandbeveiliging de volledige projectbegeleiding inclusief de administratieve afwikkeling met brandweer of gemeente.

Door onze compacte organisatie en efficiënte werkwijze kunnen wij u snel een brandmeldinstallatie leveren tegen een zeer scherpe prijs.

Brandmeldinstallatie kamergewijze verhuur

Bij kamergewijze verhuur moet volgens het gebruiksbesluit een brandmeldinstallatie volgens de NEN 2555 en NEN 2535 aangelegd worden. Dit betekend twee brandmeldsystemen in één pand en daarom een kostbare ingreep.

Steeds meer gemeenten bieden de mogelijkheid om op basis van “gelijkwaardigheid” bij kamergewijze verhuur slechts één brandmeld-systeem te installeren. Hiervoor dient wel een verzoek ingediend te worden waarbij wij u kunnen begeleiden.

Brandmeldinstallatie NEN2555 op basis van gelijkwaardigheid

Bij kamergewijze verhuur kan een aanzienlijke besparing op de investeringskosten bereikt worden door de gemeente te verzoeken een brandmeldinstallatie op basis van de NEN2555 ipv de NEN2535 te mogen aanleggen.

Hierbij worden alle verblijfsruimten voorzien van een 230V Stand Alone-Rookmelder welke gekoppeld worden. Alle melders worden geactiveerd wanneer één rookmelder in alarm komt.

De installatie duur bedraagt in plaats van enkele dagen in de meeste gevallen slechts één dag en de besparing kan enkele duizenden euro’s bedragen.

Na afloop verstrekken wij u een installatie attest voor de gemeente of brandweer waarin wij, als branddetectiebedrijf, verklaren dat de installatie volgens de NEN2555 is aangelegd.