Koperhoek 72d
3162 LA Rhoon
Nederland

010 8200008info@aplusbeveiliging.nl

Op vakantie? Gebruik onze anti-inbraak checklist!

Op vakantie? Gebruik onze anti-inbraak checklist!

Staat er een welverdiende vakantie op de planning? Vergeet dan niet om voor vertrek anti-inbraak maatregelen te nemen. In de vakantieperiodes komt het vaak voor dat er tijdelijk geen personeel aanwezig is in het pand. Het zou erg vervelend zijn als er is ingebroken wanneer u terugkomt. Daarom delen we graag onze handige anti-inbraak checklist met u.

Haal waardevolle spullen uit het zicht

Verzamel waardevolle spullen, apparaten en andere kantoorartikelen van waarde en berg ze op. Het beste is om ze op te bergen in een ruimte waarvan de deur op slot kan. Hierdoor maakt u het inbrekers nog lastiger om bij de spullen te komen. Is uw bedrijfspand voor een langere tijd onbemand? Dan is het slim om ook de wat grotere apparaten uit het zicht te plaatsen.

Controleer de omgeving van het pand

Is er een schuur, garage of balkon vlak naast uw pand? Inbrekers kunnen dit gebruiken als route of opstap naar uw bedrijfspand. Voorkom dat er spullen in de buurt zijn die inbrekers kunnen gebruiken als trap. Haal daarom alle prullenbakken, trappen, stoelen en tafels binnen (voor zover dat kan) voordat u op vakantie gaat.

Check de beveiligingscamera’s

Maakt u gebruik van camerabeveiliging in of rondom uw bedrijfspand? Dat draagt al aanzienlijk bij aan de vermindering van de kans op inbraken. Controleer of de camera’s nog steeds goed zijn ingesteld en of ze op de juiste plekken gericht zijn. Indien u camera’s heeft op batterijen of een accu is het belangrijk dat ze goed zijn opgeladen. Check dit even voordat u vertrekt. Daarnaast is het slim om eens in de zoveel tijd uw camerasystemen te laten onderhouden. De professionals van A+ Beveiliging doen dit graag voor u.

Inbraakbeveiliging ramen

De juiste inbraakbeveiliging is erg belangrijk, vooral als het gaat om ramen. Sluit daarom voor u weggaat alle ramen en doe ze op slot. Inbrekers kunnen ze anders binnen no time openbreken, zelfs als het raam slechts op een kier staat. Loop alle ramen na in het pand. Vergeet ook de kleine ruimtes niet te controleren. Ten tweede is het slim om gebruik te maken van metalen anti-inbraakstrips. Hierdoor kunnen inbrekers uw raam niet openen met breekijzers of een schroevendraaier. Tot slot kunt u een deel van de gordijnen of lamellen sluiten, maar doe dit niet overal. Het moet niet opvallen dat u er niet bent.

Inbraakbeveiliging deuren

Natuurlijk doet u de voordeur en eventuele achterdeuren op slot als u het pand verlaat. Maar het is ook aan te raden om de deuren in het pand zelf op slot te draaien voor zover dat kan. Van het kantoor bijvoorbeeld, maar ook ruimtes waarin u belangrijke spullen heeft opgeborgen. Zo maakt u het eventuele inbrekers nog een stukje lastiger en kunt u de inbraak vertragen. Heeft u nog genoeg tijd voordat u op vakantie gaat? Dan kunt u nog overwegen om anti-inbraaksloten te plaatsen.

Bedrijfspand beveiligen met licht en alarm

Nadat u alle bovenstaande stappen heeft nagelopen, is het tijd voor de laatste punten van de checklist: het licht en het alarm. Zorg dat er genoeg verlichting aanwezig is rondom het bedrijfspand, zodat u voorbijgangers en eventuele inbrekers goed kunt zien op de beveiligingscamera’s. Daarnaast is het een manier om inbrekers af te schrikken. Gebruik tijdsschakelaars of een app op uw telefoon om de lichten in het pand zelf te bedienen. Activeer tot slot het alarm van het pand en u kunt met een gerust hart op vakantie!

A+ Beveiliging voor al uw inbraakbeveiliging

Een bedrijfsinbraak is natuurlijk niet 100% te voorkomen, maar onze checklist draagt hier wel enorm aan bij. Wilt u meer informatie over inbraakbeveiliging voor bedrijven of andere manieren om uw pand te beveiligen? A+ Beveiliging helpt u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis beveiligingsplan en offerte.