Koperhoek 72d
3162 LA Rhoon
Nederland

010 8200008info@aplusbeveiliging.nl

Alarmsysteem zelf installeren of laten doen?

Alarmsysteem zelf installeren of laten doen?

Als u puur kijkt naar de kosten, lijkt het wellicht aantrekkelijk om een alarmsysteem zelf te plaatsen. Maar hiervoor dient u wel technisch aangelegd te zijn. U heeft daarnaast kennis nodig van alarmsystemen en inbraakbeveiliging, want met een YouTube-tutorial komt u er niet zo snel. Zelfs met de benodigde kennis is het nog aan te raden om een alarmsysteem niet zelf te installeren. Waarom? Dat leest u in dit blog.

Waarom u beter kunt kiezen voor professionele installatie

We zijn het er allemaal mee eens dat een beveiligd bedrijfspand of kantoor essentieel is. Er liggen vaak dure spullen en documenten opgeslagen, die goed beveiligd moeten worden. Hoe het beveiligingssysteem uiteindelijk wordt geplaatst, ligt natuurlijk helemaal aan uzelf. Met genoeg technische kennis en vaardigheden kunt u vast een eind komen, maar voor een optimale beveiliging kunt u het beste een professional inschakelen.

Als uw alarmsysteem niet goed wordt gemonteerd, loopt u het risico dat het alarm niet naar behoren werkt of niet eens afgaat. Daarnaast keert een verzekeringsmaatschappij bij inbraak, minder snel een schadevergoeding uit bij een slechte installatie. Laat daarom uw alarmsysteem installeren door ervaren monteurs, zoals die van A+ Beveiliging. Zo weet u zeker dat alles tot in de puntjes is geregeld.

Professionele BORG-certificatie door A+ Beveiliging

Een monteur mag alleen bij een installatiebedrijf sleutelen aan een alarmsysteem als hij of zij beschikt over het juiste diploma: Monteur Beveiligingssystemen (MBV) of Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV). Dit staat beschreven in de regeling Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR).

Een van de vele redenen waarom zakelijke klanten graag een alarmsysteem door ons laten aanleggen is omdat we een BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf zijn. Met een BORG-certificaat kunt u namelijk aantonen dat uw pand op de juiste manier is beveiligd. Daarnaast beschikken al onze medewerkers over de juiste diploma’s én hebben ze jarenlange ervaring.

Voordelen van het laten installeren van een alarmsysteem

Zelf een alarmsysteem installeren kan veel tijd kosten. Bespaar die tijd en laat het systeem plaatsen door een ervaren monteur. Elk kantoor- of bedrijfspand is anders, waardoor de installatie altijd uitkomt op maatwerk. Het laten installeren van uw alarmsysteem door A+ Beveiliging biedt u naast tijdsbesparing een hoop andere voordelen, waaronder:

  • Hoger veiligheidsgevoel
  • Beter beschermd tegen inbraak
  • Direct contact met de alarmcentrale
  • Vrijblijvende beveiligingsscan
  • BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf
  • Service en onderhoud aan uw inbraakbeveiliging

Draadloze inbraakbeveiliging

Draadloze alarmsystemen zijn minder veilig dan systemen met draad, maar zijn wel zelf te installeren. Handig als tijdelijke oplossing en beveiliging voor uw pand. Dit alarmsysteem heeft een draadloze connectie met de melders. U heeft hiervoor een goede internetaansluiting, telefoonlijn en een voeding van 12v of 230v nodig.

Bedrade inbraakbeveiliging

Bedrade alarmsystemen zijn over het algemeen het veiligst, maar zijn vrijwel niet zelf aan te sluiten. Zeker in een bestaand pand. Er komt namelijk erg veel bij kijken als u dit systeem zelf wilt installeren. Zelf draden trekken, bijvoorbeeld, of aanpassingen in de meterkast.

Waarom kiezen voor A+ Beveiliging?

We doen dit werk al meer dan 10 jaar, en met succes. Zo verzorgen we inbraakbeveiligingssystemen in kantoor- en bedrijfspanden tot de hoogste risicoklasse. De installatie staat nooit in het zicht, waardoor inbrekers er niet snel bij kunnen. Daarnaast is het systeem direct verbonden met de meldkamer zodat de politie bij inbraak direct op de hoogte is.

Naast het geven van advies en het installeren van inbraakbeveiliging voor bedrijven, bieden we u service en onderhoud aan. Zo weet u dat uw beveiliging altijd in de beste conditie is. Bij een inbraakpoging kan er direct worden gehandeld. Vraag een gratis beveiligingsplan bij ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Heeft u vragen over inbraakbeveiliging?

Wilt u meer weten over onze alarmsystemen of inbraakbeveiliging in het algemeen? Of wilt u een offerte opvragen? Neem contact met ons op via 010 – 820 0008 of mail naar info@aplusbeveiliging.nl.