Koperhoek 72d
3162 LA Rhoon
Nederland

010 8200008info@aplusbeveiliging.nl

Met deze 5 tips voorkomt u een bedrijfsbrand

Met deze 5 tips voorkomt u een bedrijfsbrand

Een brand is iets wat we liever voorkomen dan genezen. Branden kunnen namelijk veel schade aanrichten in uw pand, zelfs als ze erg klein zijn. Maar wat is brandveiligheid en wat kunt u er zelf voor doen? In dit artikel delen we 5 belangrijke tips waarmee u een bedrijfsbrand kunt voorkomen. Onthoud ze goed en deel de tips ook vooral met uw medewerkers.

1. Schakel alle elektrische apparaten uit

Een van de meest voorkomende oorzaken van brand zijn elektrische apparaten. Zet deze dus altijd helemaal uit wanneer u het pand verlaat. Apparaten die op stand-by staan dient u ook uit te zetten. Hebben jullie een vaatwasser in de kantine? Laat hem niet draaien als er geen mensen meer aanwezig zijn, maar zet hem de volgende dag pas aan. Het is misschien even wennen in het begin, maar het wordt al snel genoeg een veilige routine.

2. Professionele brandbeveiliging installeren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het verplicht om brandbeveiliging te installeren in bedrijfspanden. Hierbij geldt dat er in ieder geval rookmelders geïnstalleerd moeten zijn in ruimtes die op de ontruimingsroute liggen. Maar met alleen rookmelders plaatsen bent u er nog niet. Iedere brandmeldinstallatie heeft eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. Als eigenaar kunt u aansprakelijk gesteld worden als de brandmeldinstallatie niet volgens regelgeving wordt onderhouden. Voorkom dit en laat het onderhoud uitvoeren door A+ Beveiliging. We hebben jarenlange ervaring met brandmeldinstallaties in onder andere:

  • Distributiecentra
  • Retail
  • Kantoorgebouwen
  • Kinderdagverblijven
  • Pensions & hotels
  • Onderwijsgebouwen

  3. Houd de meterkast opgeruimd

  Gebruik een meterkast nooit voor de opslag van spullen. Als er namelijk iets omvalt of als u de spullen in- en uitruimt, kan er schade ontstaan. Dit kan vervolgens leiden tot kortsluiting en brand. Neem daarom het zekere voor het onzekere en houd uw meterkast netjes opgeruimd. Zorg ook dat de meterkast dicht is als u er niet bij hoeft te zijn. Zo kan er geen vocht in komen en blijft de inhoud beschermd.

  4. Verdeel apparaten over meerdere stekkerdozen

  Als er te veel apparaten zijn aangesloten op een stekkerdoos, kan dit kortsluiting veroorzaken. Kortsluiting slaat helaas snel om in een serieuze brand. Voorkom dit door in uw bedrijfspand meerdere stekkerdozen te plaatsen die niet op elkaar zijn aangesloten.

  5. Zorg voor goede ventilatie

  Het ventileren van bedrijfsruimtes is ontzettend belangrijk, zeker in technische sectoren en laboratoria. Als een ruimte goed geventileerd is, kunnen rook, gassen en hitte op de juiste manier worden afgevoerd. Dit maakt uw werkruimte een stuk veiliger én voorkomt een brand.

  Contact opnemen met A+ Beveiliging

  A+ Beveiliging is CCV-erkend en gespecialiseerd in brandbeveiliging. Meer weten over onze services of het voorkomen van een bedrijfsbrand? Neem dan contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar via 010 820 0008 en per mail op info@aplusbeveiliging.nl.