Koperhoek 72d
3162 LA Rhoon
Nederland

010 8200008info@aplusbeveiliging.nl

Waarom u uw brandmeldinstallatie moet laten onderhouden

Waarom u uw brandmeldinstallatie moet laten onderhouden

Met een brandmeldinstallatie houdt u uw bedrijfspand veilig en krijgt u op tijd signalen als er brand uitbreekt. Beveiliging tegen brand is dan ook ontzettend belangrijk én onmisbaar in elk pand. Daarnaast is het zelfs verplicht om als bedrijf goede brandbeveiliging te hebben en er periodieke controles aan uit te voeren. In dit blog leest u waarom het noodzakelijk is om uw brandmeldinstallatie te laten onderhouden.

Het onderhouden van uw brandmelders is verplicht

Het jaarlijks onderhouden van uw brandmeldinstallatie is verplicht. U kunt zich vast wel voorstellen waarom. Het niet afgaan van een brandmelder wanneer er brand uitbreekt, is iets wat we te allen tijde moeten voorkomen. Bij een jaarlijkse onderhoudscontrole wordt onder andere gecheckt of de:

  • …automatische rookmelders voldoen aan de norm
  • …nevenindicatoren zichtbaar zijn en functioneren
  • …handbrandmelders onbeschadigd zijn en functioneren
  • …energievoorziening en noodstroomvoorziening goed werken
  • …meldingen geregistreerd worden bij de meldcentrale

Voor de optimale functionaliteit van uw installatie

Brandmeldinstallaties dienen jaarlijks onderhouden te worden zodat de installaties optimaal blijven functioneren. Rookmelders vangen vaak stof op dat kan gaan ophopen. Hierdoor functioneert de sensor niet meer optimaal en kan het brandalarm onnodig afgaan. Óf de rookmelder gaat juist niet af als er brand is. Om dit soort gevaarlijke situaties te voorkomen is het noodzakelijk om elk jaar onderhoud te laten uitvoeren.

Laat het onderhoud over aan een gecertificeerd bedrijf

Volgens NEN2654-1 moet uw brandmeldinstallatie jaarlijks onderhouden worden. U kunt dit het beste laten doen door een gecertificeerd onderhoudsbedrijf, zoals A+ Beveiliging. Zo weet u zeker dat de onderhoudswerkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd en u met een veilig gevoel uw bedrijfspand binnentreedt.

A+ Beveiliging voor uw brandmeldinstallatie onderhoud

A+ Beveiliging voorziet uw brandmeldinstallatie graag van een onderhoudsbeurt. We zorgen ervoor dat uw brandmeldinstallatie voldoet aan de normen van NEN2654-1 en ontruimingsinstallaties aan NEN2654-2. Ervaart u problemen met uw huidige brandmeldinstallatie, dan kunt u ons op elk moment bereiken. Onze ervaren servicedienst staat voor u klaar. We zijn VCA-gecertificeerd en bieden de juiste oplossing voor een vaste prijs.

Laat uw brandmeldinstallatie professioneel onderhouden

Is de brandmeldinstallatie van uw bedrijfspand toe aan een jaarlijkse check? Kies voor de professionele aanpak van A+ Beveiliging en maak vandaag nog een afspraak. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons via 010 – 820 0008. We zijn ook per e-mail bereikbaar via info@aplusbeveiliging.nl.